Succesvolle opening De Kijkdoos

De opening van de tentoonstelling van het werk van Corrie Bos en Thea Figee trok veel belangstellenden.
Hans Breteler (ex-voorzitter De Kijkdoos) deed het openingswoord. Daarna speelde gitarist Karim Hajji prachtig gitaarspel.

De Kijkdoos is open van 4 t/m/ 19 oktober 2014, van vrijdag t/m zondag van 13.30 – 17.00 uur.
Adres De Kijkdoos: Ericapark 1, Bennekom

Hans Breteler in zijn openingswoord:
“Corrie Bos is medeoprichtster van de Culturele Vereniging Vrienden van De Kijkdoos te Bennekom. Jarenlang adviseur en bestuurslid. Nog altijd actief en vernieuwend. Een krantenartikel over de tentoonstelling van 25 jaar geleden (1989) citeert Corrie met grote letters: “Weer, wind en geur horen erbij”. Dit slaat op haar grote voorkeur voor het werken in de vrije natuur. Je vraagt je af of onbewust ook de hoop heeft meegespeeld om een extra zintuig, de reuk, in te zetten bij het maken en doorgronden van haar werk. Bepaalde herinneringen of gebeurtenissen kunnen een langdurig geurspoor nalaten en omgekeerd kan geur specifieke ervaringen en herinneringen oproepen. Probeert u het eens.

Een voorbeschouwend artikel over de huidige tentoonstelling heeft deze week als kop meegekregen “Met wapperende haren en een brede natte kwast”. Hieruit spreekt een ruigheid die weer wat gemeen heeft met het glaswerk en de grafiek van Thea Figee. Van zowel Corrie als Thea kan je zeggen dat de dynamiek van het moment worden vastgelegd met licht en lucht. De wapperende haren en de luchten en wolken bij Corrie en de in glas gevatte lucht en luchtbellen bij Thea prikkelen onze zintuigen.”

openingkijkdoos
hansbreteler
KarimHajji

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *