Expositie Salon Aquarel in Finsterwolde

Van 2 juli t/m 25 september 2016 exposeert Corrie Bos in Galerie De Groninger Kroon in Finsterwolde, Groningen. Het is de geboortegrond van Corrie die in Wagenborgen geboren is. Zij exposeert haar werk samen met 8 andere aquarellisten.

De galerie is geopend op zondag van 11.00 uur – 18.00 uur of op afspraak.
Zie voor verdere info: degroningerkroon.nl

 

“Twee eeuwen voor Christus maakten Egyptenaren al aquarellen op papyrus. Ook Chinezen en Japanners werkten al vroeg met inkt en getint water. In 1776 werd er tijdens de Parijse Salon voor het eerst gesproken over Aquarella. Dit werd toen als een nieuwe vorm van schilderkunst gezien. Men heeft lang gedacht dat de aquarel alleen diende als voorstudie. Maar niets is minder waar, de aquarel is een volwaardige kunstvorm en het is bepaald geen eenvoudige techniek!
In Nederland beleefde de aquarel aan het eind van de 19e eeuw een bloeiperiode. Het lijkt misschien dat de aquarel als kunstuiting daarna stil is blijven staan, maar tijdens Salon Aquarel laten hedendaagse kunstenaars zien hoe expressief, kleurrijk en transparant een aquarel kan zijn.”

01- Ceciel Krikhaar- IMG_0474  02- Corry Bos- 02  03- Dorry van de Winkel- Paeonia `Red Charm`

Zaterdag 2 juli om 17.00 uur heeft Alfred van Hall, dijkgraaf Waterschap Hunze & Aa’s, het openingswoord gesproken. De volgende kunstenaars zullen exposeren tijdens deze expositie:

Corrie Bos  Gwendolyn van Essen   
Ceciel Krikhaar    Noëlle Lamers   
Sijtze Malda    Wouter Okel   
Marjan van Schaik    Carla Stamsnijder   
Dorry van de Winkel